Átadás várható időpontja: 2020. szeptember vége

Az épületről

Az épület tervezésénél igyekeztünk a környezetével harmonizáló, ugyanakkor modern és értékálló ingatlant kialakítani. Az egyedi műszaki megoldásokkal büszkélkedő lakóház egyik földszinti lakásához pihenőkert és valamennyi emeleti lakáshoz erkély vagy loggia tartozik, valamint az épület első szintjén egy közös használatú kert is kialakításra került. A ház továbbá lifttel, recepcióval, a pince szinten 19 db megvásárolható tároló helyiséggel, valamint egy gépesített parkoló rendszerrel felszerelt teremgarázzsal is rendelkezik.

Az ingatlan külön kuriózuma, hogy ebben az épületben kezdte pályafutását, a Róth Residence névadója, Róth Miksa, akit a magyar üvegfestészet és mozaik művészet legjelentősebb alkotójaként tartanak számon.

Róth Miksa (1865-1944) – üvegfestő és mozaik művész

Önálló „üvegfestészeti műintézet”-ét 1885-ben alapította. „Róth Miksa Császári és Királyi Udvari Üvegfestő és Mozaik Művész Műintézete” 1939-ig működött. 1897-től üvegmozaik készítésével is foglakozott. Munkáját művészi szintre emelte, stílusát kezdetben a historizmus, majd a szecesszió és az art déco, illetve ezek ötvözete jellemezte. Számos hazai és külföldi elismerésben részesült, munkái díszítik többek között az Országház, a Gresham-palota, a Magyar Nemzeti Bank és a Zeneakadémia épületét, valamit a szegedi Fogadalmi Templom több ablakát.